Olemme mukana Suomessa koko rakennusalan työturvallisuusviikolla vuosittain toukokuussa. Vuonna 2024 kiinnitimme erityistä huomiota telineturvallisuuteen ja mielen hyvinvointiin.
Skanskan työturvallisuusviikko 2024
Työturvallisuusviikko
Turvallisen telinetyön varmistaminen on ryhmätyötä. Teline ei siis ole vain telineasentajien taitoa, vaikka he keskeisimmin asiassa näkyvät. Teline pitää myös osata tilata, suunnitella, tarkastaa ja käyttää oikein. Kaikkien toimijoiden pitää pysähtyä ja varmistaa asiat osaltaan.
Porukkaan kuulumisen tunne edistää turvallisuutta, mielen hyvinvointia ja yhteistyötä. Kohtaamiset ovat arvokkaita. Positiivista suhtautumista omaan ja työkaverin turvallisuuteen on pidettävä jatkuvasti yllä. Miten menee? -kysymyksellä on hyvä aloittaa päivä.
Järjestämme Skanskan työmailla ja toimistoissa erilaisia tapahtumia, tietoiskuja ja keskusteluita viikon aikana. On tärkeää, että alan toimijat edistävät turvallisuustasoa yhdessä ja erikseen.
#työturvallisuusviikko myös somekanavissamme: Instagram, Facebook, X ja LinkedIn. Tervetuloa mukaan!
Telineturvallisuuteen vaikuttavuutta turvallisuustoimien hierarkialla
"Turvallinen työskentely rakennuksilla edellyttää jatkuvaa vaarojen tunnistamista ja riskien hallintaa. Huomion kohteeksi on noussut nyt työtelineiden, kulkusiltojen ja sääsuojien turvallinen asennus ja käyttö.
Telineisiin ja sääsuojiin liittyy työturvallisuusriskejä niitä rakennettaessa, käytön aikana, ylläpidossa ja purussa. Kun jo suunnittelussa huomioidaan rakentamisen riskit ja otetaan käyttöön turvallisuustoimien hierarkia, voidaan saavuttaa merkittäviä tuloksia," kirjoittaa HSE-johtajamme Antti Leino blogissaan.
Osallistava keskustelukulttuuri ja luottamus ovat Skanskan supervoimia
"Avoin keskustelu on myös paras tapa vaikuttaa siihen, että juhlapuheiden ja arjen toiminnan välissä ei ole liian suurta kuilua. Uskottavuus syntyy siitä, että puheet näkyvät konkreettisesti teoissa.", kirjoittaa työnhyvinvointipäällikkömme Helena Pekkanen blogissaan.
Skanskalle korkein työturvallisuuden tasoluokitus
Nolla tapaturmaa -foorumi on myöntänyt Skanska Infralle ja Skanska Talorakennuksen Itä-Suomen alueyksikölle Taso I – Maailman kärkeä -työturvallisuuden tasoluokituksen.
LIFE – välittämisen ja keskustelun kulttuuria rakennusalalla
Mitä paremmin tunnemme työkaverimme, sitä todennäköisemmin lisäämme pienilläkin valinnoillamme toistemme turvallisuutta. Skanskassa on vaalittu LIFE – Minä välitän -kulttuuria jo yli seitsemän vuoden ajan, mikä näkyy erityisesti turvallisena ja viihtyisänä työilmapiirinä.
Työkaveri on työkaveri, lukipa työvaatteissa minkä firman nimi tahansa
Skanskassa välittämisen kulttuuri koskee niin omia työntekijöitä kuin yhteistyökumppaneitakin. Yhdessä vaikutetaan turvallisuuteen, kierrättämiseen ja hukan pienentämiseen.
Skanska-pakka
Työturvallisuus ja ympäristötehokkuus syntyvät arjessa jokaisena työpäivänä. Jokainen meistä vaikuttaa tuloksiin. Turvallinen ja häiriötön rakentaminen varmistetaan vain ennakoivalla päätöksenteolla. Skanska-pakka on apuväline rakennustyön tapaturmavaarojen tunnistamiseen sekä riskien pienentämiseen.
Vastuullisuus Skanskassa
Ihmisistä ja ympäristöstä välittäminen on etusijalla kaikessa toiminnassamme. Työskentelemme turvallisesti tai emme ollenkaan. Me Skanskassa haluamme, että jokainen pääsee joka päivä terveenä töistä kotiin ja aikanaan hyvinvoivana eläkkeelle.
Vahva arvopohjamme ohjaa toimintaamme ja jokapäiväistä työskentelyämme, kun rakennamme parempaa yhteiskuntaa.