Skanskan ympäristöviikko
Ympäristöviikko
Olemme mukana Kiertotalouden green deal -sopimuksessa ensimmäisten joukossa
Kiertotalouden green deal -sopimukseen mukaan lähtevät toimijat sitoutuvat vähentämään luonnonvarojen käyttöä ja asettamaan vaikuttavia tavoitteita ja tekemään toimia, jotka edistävät vähähiilistä kiertotaloutta. Kyseessä on uusi ohjauskeino kiertotaloussiirtymän kirittämiseksi yli sektori- ja toimialarajojen.
Ajat muuttuvat, edelläkävijät säilyvät
Millainen on rakennus, joka tuottaa energiaa yli oman tarpeensa ja on myös vähähiilinen? Projektipäällikkömme Kalle Timola vieraili Norjassa tutustumassa Powerhouse-rakennuksiin tarkemmin, ja nyt kertoo, miksi konsepti olisi saatava myös Suomeen.
Betonielementtien uudelleenkäyttö rakennushankkeissa
ReCreate-hankkeen avulla saamme tietoa, miten rakennusosien kiertotaloutta voidaan tulevaisuudessa edistää esimerkiksi rakennushankkeiden suunnitteluvaiheessa. ReCreaten pilottikohde oli vanha toimistotalo Tampereella, jonka betonielementtirunko purettiin uudella, hankkeessa tutkittavalla ja kehitettävällä tekniikalla. Rakennushankkeet itsessään ovat kompleksisia kokonaisuuksia, joissa vaaditaan vahvaa yhteistyötä tavoitteisiin pääsemiseksi.
Matkamme kohti hiilineutraaliutta
Hiilitiekarttamme viitoittaa matkaamme kohti hiilineutraaliutta vuoteen 2045 mennessä. Hiilitiekarttatyömme pohjaksi kartoitimme toimintamme päästövaikutukset ja toisaalta sidosryhmiemme tarpeet ja ilmastotavoitteet. Nykyraportoinnin valossa yli 90 % päästöistämme aiheutuu epäsuorista päästöistä, eli hankkeisiimme käytetyistä materiaaleista ja niiden käytönaikaiseen energiankulutukseen liittyvistä päästöistä. Näiden päästöjen ottaminen osaksi omaa tavoitettamme kulkee käsikädessä asiakaslähtöisen ajattelumme kanssa.
Ympäristövastuullinen bussi- ja raitiovaunuvarikko
Uutta Ruskeasuon bussi- ja raitiovaunuvarikkoa lämmitetään uusiutuvalla maalämmöllä. Energiatehokkuutta parantaa myös energiankierrätys, jossa maalämpöjärjestelmän jäähdytysverkostojen hukkalämpö hyödynnetään rakennuksen lämmityksessä. Lisäksi rakentamisessa on käytetty vähähiilistä betonia, jolla on voitu vähentää rakentamisesta aiheutuvia päästöjä merkittävästi. Hankkeelle on haettu BREEAM-ympäristöluokituksen toiseksi korkeinta Excellent-tasoa.
Vähähiilinen betoni on monella tapaa kestävää
Yksi merkittävimmistä raaka-aineistamme eli betoni on suuri ilmastokuormittaja. Ratkaisu pulmaan ei ole kuitenkaan betonin korvaaminen täysin. Betonilla on tulevaisuudessakin tärkeä rooli rakentamisessa. Siksi itse betonia ja sen käyttötapoja on tärkeää kehittää kestävään suuntaan.
Innovatiivisia ratkaisujamme
Foresight-verkkosivustomme inspiroi ilmastoviisauteen, asiakaskeskeiseen ajatteluun ja erinomaiseen suoritukseen. Sivustolle on koottu vastuullisuustietoa ja -inspiraatiota eri maiden liiketoimintayksiköistämme.
Sivustolta löydät myös Shaping Sustainable Places -podcastit, joka kokoaa alan johtavia asiantuntijoita ratkomaan suurimpia haasteitamme. Kuuntele vaikka Healthy Homes – Living a Sustainable Life -jakso, jossa keskustelijana toimialajohtajamme Juhani Aspara. Juhani kertoo, miten olemme Helsingin Kruunuvuorenrannassa ja Jätkäsaaressa rakentaneet luonnon, palvelujen ja julkisen liikenteen läheisyyteen energiatehokkaita ja älykkäitä koteja.