c

Hyvässä talossa on hyvä johtaa

Susanna Halkosaari on Skanskan Etelä-Suomen Talotekniikkaurakoinnin tulosyksikön johtaja, mutta myös perheenäiti Keravalta, jolla on puoliso ja kaksi kouluikäistä lasta. Skanskassa hän arvostaa erityisesti suuren työnantajan tarjoamaa tukiverkostoa, johon voi aina luottaa.

”Olen henkeen ja vereen sitä mieltä, että yksiköiden välinen yhteistyö on järkevin ja luontevin tapa toimia”, sanoo tulosyksikön johtaja Susanna Halkosaari.

Susanna aloitti Skanskassa vuonna 2017 Talotekniikkayksikön kehityspäällikkönä. Viime vuoden lopulla hän siirtyi tulosyksikön johtajaksi. Koulutukseltaan Susanna on ympäristö- ja laatujohtamisen insinööri (AMK). Ennen Skanskaa hän työskenteli 16 vuoden ajan toisessa talotekniikkayrityksessä eri tehtävissä, muun muassa EHSQ-päällikkönä.

Susannan työura on koulinut häntä talotekniikkaurakointi- ja huoltobisnekseen monen roolin kautta, mutta hän ei edelleenkään koe itseään LVIS-tekniikan asiantuntijaksi.

”Hyvä johtaminen, asiakassuhteiden ja projektien hoitaminen sekä henkilöstöstä huolehtiminen ovat universaaleja asioita, jotka eivät ole toimiala- tai yrityskohtaisia”, Susanna pohtii.

Skanskassa 1+1 on enemmän kuin 2

”Tämä on todella hyvä talo työskennellä. Kaikki perusasiat, prosessit ja puitteet ovat kunnossa. Tukiorganisaatio on erinomainen: aina löytyy asiantuntijuutta siinä vaiheessa, kun omat tiedot loppuvat”, Susanna kertoo Skanskasta työnantajana.

Talotekniikkayksikkö toimii tiiviissä yhteistyössä rakentavien yksiköiden kanssa. ”Emme erottele tekijöitä ja yksiköitä eri lokeroihin, vaan toimimme yhteistyössä muilta oppien. Tämä on etu sekä työntekijöillemme että asiakkaillemme”, hän jatkaa.

”Yhteistyö vaatii luottamusta, kommunikointia ja avoimuutta. Tämä jos joku on Skanskan arvomaailman ydintä. Meillä 1+1 on todellakin enemmän kuin 2.”

Päivitetty: 26.8.2024