c

Usein kysytyt kysymykset Skanska Oppivasta

Olemme koonneet tälle sivulle Skanska Oppivaan liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä.

Kuka voi hakea Oppivaan?

Kohderyhmänä ovat 1. ja 2. vuoden ammattikorkeakoulun ja 2.-4. vuosikurssin yliopisto-opiskelijat, jotka opiskelevat rakennusalaa tai muuta haettavaa paikkaa vastaavaa alaa.

Miten haen Oppivaan?

Oppivapaikkoja haetaan täyttämällä hakemuslomake rekrytointijärjestelmässämme. Voit valita hakemuksella yhden tai korkeintaan kolme paikkaa, joihin ohjelmassa haet. Valitsethan vain niitä paikkoja, joista olet aidosti kiinnostunut. Suosittelemme, että liität mukaan myös ansioluettelosi. Halutessasi voit lisätä liikkeeksi myös erillisen hakukirjeen.

Saako Oppivasta opintopisteitä?

Oppivasta on mahdollisuus saada 5 opintopistettä Metropoliasta rakennuspuolen ja talotekniikan linjalla sekä Jyväskylän, Kajaanin, Kaakkois-Suomen, Oulun, Saimaan, Satakunnan, Savonian, Tampereen ja Turun ammattikorkeakouluista.

Milloin saan tietää pääsinkö ohjelmaan?

Käymme hakemuksia läpi ja lähetämme kutsuja videohaastatteluun jo hakuaikana. Kutsumme videohaastattelujen perusteella muutamia henkilöitä tehtäväkohtaisiin haastatteluihin. Ilmoitamme lopullisista valinnoista helmikuun puoliväliin mennessä.

Milloin Oppiva alkaa?

Oppiva-harjoitteluohjelma alkaa perehdytyspäivillä touko-kesäkuussa. Ensimmäinen työmaa-/toimistoharjoittelu alkaa pääsääntöisesti myös kesäkuussa. Ajankohta sovitaan erikseen harjoittelijan kanssa.

Kuinka paljon Skanska yleensä ottaa harjoittelijoita?

Oppiva-harjoittelijoiden määrä vaihtelee vuosittain. Vuonna 2024 rekrytoimme arviolta lähes 30 uutta oppivaa.

Mitä Oppiva-harjoitteluun sisältyy?

Harjoitteluohjelma on mitoitettu 3 vuodelle. Kahden päivän valmennuksia järjestetään kahdesti vuodessa, kehitystehtävät tehdään kahtena ensimmäisenä kesänä ja kaikkina kesinä tehdään ohjelmaan kuuluva harjoittelujakso työmaalla tai toimistolla. Jokaisesta harjoittelujaksosta opiskelija saa palautteen esihenkilön kanssa käytävässä palautekeskustelussa.

Minkälaisia työtehtäviä eri vuosina on?

Tämä riippuu tehtävästä, jota haet sekä aiemmasta työkokemuksestasi. Toisilla alueilla on tänä kesänä tarjolla vain haalariharjoittelijan paikkoja, jolloin polkusi alkaa haalariharjoittelusta, toisena kesänä olet avustavissa työnjohtotehtävissä ja kolmantena kesänä itsenäisissä työnjohtotehtävissä. Mikäli alueella on tarjolla sekä haalari- että työnjohtoharjoittelijan paikkoja ja sinulla on aiempaa kokemusta rakennustyömaalta, polkusi voi alkaa myös työnjohtoharjoittelijana avustavissa tehtävissä. 

Projektikehitys/toimistotehtäviin tulevien Oppiva-polku luodaan koulutuksen ja työkokemuksien perusteella.

Maksetaanko Oppiva-harjoittelujaksoilta palkkaa?

Oppivan harjoittelujaksot ovat palkallisia. Palkan määrittämisessä otetaan huomioon tehtävän vaativuustaso, sovellettava työehtosopimus, opintojen vaihe, henkilön aikaisemmat tutkinnot, osaaminen sekä alan kokemus.

Minkälaisiin tehtäviin Oppiva-opiskelijat ovat sijoittuneet valmistuttuaan?

Tämä riippuu opiskelijan omasta koulutuksesta, osaamisesta ja halusta kehittyä. Työmailla Oppiva-harjoitteluohjelman jälkeen monet ovat toimineet työmaainsinööreinä tai työnjohtajina, osa myös asiantuntijatehtävissä esimerkiksi työturvallisuuden tai hankinnan organisaatiossa. Kehittyminen ei lopu Oppivaan, vaan meillä on koulutuspolkuja myös harjoittelun jälkeen. Oppivien uratarinoihin voit tutustua täällä.

Mistä saan lisätietoa Oppivasta?

Yleistä Oppiva-harjoitteluohjelmaa koskevaa lisätietoa saat osoitteesta www.skanska.fi/oppiva. Kaikki avoimet harjoittelupaikkamme löydät Hae Oppivaan -sivulta. Tehtäväkohtaista lisätietoa voit kysyä useimmiten suoraan rekrytoivilta esihenkilöiltämme, joiden yhteystiedot löytyvät tehtäväkohtaisilta harjoittelupaikkailmoituksilta. Noudatathan ilmoituksella mainittuja yhteydenottoaikoja ja tapoja.

Jos et löytänyt vastausta kysymyksiisi mainituilta sivuilta tai näiden usein kysyttyjen kysymysten joukosta, voit ottaa yhteyttä HR-asiantuntija Jenni Karjalaiseen (p. 050 5928 443, Contact). Tavoitat Jennin haun aikana 18.12. klo 15-16 ja 15.1.2025 klo 15-16.

Päivitetty: 20.11.2024