c

Ahvenisjärven koulun rakennustyöt käynnistyvät Tampereella

Lehdistötiedotteet 29.5.2024 8.00 CET

Skanska ja Tampereen kaupunki ovat sopineet Ahvenisjärven koulun uudisrakennuksen rakentamisesta. Rakennustyöt käynnistyvät toukokuun viimeisellä viikolla ja kestävät kaksi vuotta. Koulu avautuu oppilaille elokuussa 2026.

Havainnekuva Ahvenisjärven koulusta. Kuva: Tampereen kaupunki.

Uudisrakennus nousee vanhan vuonna 1975 rakennetun ja jo puretun rakennuksen paikalle. Uusi koulurakennus kattaa 11 845 bruttoneliötä, ja se tulee noin 1 100 oppilaan käyttöön esiopetuksesta peruskoulun viimeiselle luokalle saakka. Henkilökunnan tilat on mitoitettu 140 henkilölle. Koulun liikuntasali ja monitoimisali palvelevat lisäksi ilta- ja viikonloppukäyttäjiä sekä myöhemmin rakennettavaa päiväkotia.

Rakennuksen julkisivu on pääsääntöisesti punaista ja vaalea tiiltä, jonka ohella on käytetty puisia ja peltisiä tehostepintoja. Tontilla sijaitsevia viheralueita kunnostetaan ja niiden reunoille istutetaan uusia puita, jotka tuovat alueelle varjopaikkoja. Vanhan pihakatoksen lisäksi piha-alueelle rakennetaan uusia sade- ja aurinkokatoksia. Piha-alueet palvelevat myös laajemmin alueen asukkaita iltaisin. 

”Ahvenisjärven koulu on merkittävä hanke sekä rakennuksen tuleville käyttäjille että meille rakentajille. Rakentamisvaiheessa varmistamme onnistuneen lopputuloksen tekemällä tiivistä yhteistyötä hankkeen eri osapuolten kesken”, kertoo tulosyksikön johtaja Perttu Pitkälä Skanskasta.  

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Perttu Pitkälä, puh. 040 571 2799, perttu.pitkala[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2023 lopussa noin 1 800 henkilöä Suomessa.